Kakšen aparat za filtriranje vode kupiti? Na tržišču so na voljo različni modeli, od takšnih, ki se jih montira na pipo, do prenosnih in vseh drugih. Če imate v vaši hiši ali poslovni stavbi vgrajen sistem za prečiščevanje vode, ki to avtomatsko filtrira, preden priteče iz pipe, potem takšnega aparata seveda ne potrebujete. Če takšnega avtomatskega sistema nimate, pa se je za nakup kakovostne naprave oziroma aparat za filtriranje vode pametno odločiti, saj bo tako vaša voda še boljša in še bolj čista.

aparat za filtriranje vode

Izberite napravo, ki omogoča enostaven priklop

Marsikdo razmišlja o tem, da bi kupil aparat za filtriranje vode, a ga po pregledu različnih možnosti začetna vnema hitro mine – veliko takšnih naprav je namreč zelo zapletenih za vgradnjo, saj jih je treba priklopiti na vodovodni sistem. Poleg tega tudi njihova cena ni najnižja. Prav zaradi tega je pametneje kupiti napravo, ki omogoča čim bolj enostaven priklop in je ni treba priklapljati na vodovodni sistem.

Običajno gre za prenosne naprave, ki so tudi bolj enostavne za uporabo, poleg tega pa jih lahko vzamete tudi s seboj na dopust, tako da boste lahko prav povsod skrbeli za kakovost vode. Obstaja pa še en pomemben razlog za njihov nakup: takšne naprave so tudi cenejše.

Kakovost in vrsta filtrov

Tudi prenosne naprave za prečiščevanje vode pa se lahko precej razlikujejo med seboj. Poleg same velikosti, kapacitete in dodatnih funkcij se med seboj razlikujejo tudi glede same vrste filtrov. Če želite, da bi bila voda dobro prečiščena in res čista ter primerna za pitje, je treba temu, kakšni filtri so nameščeni v aparat za filtriranje posvetiti čim več pozornosti.

Pomembno je, za kakšne filtre gre, koliko jih je in kako delujejo. Od tega je namreč odvisna kakovost vode in to, kako učinkovito bo ta prečiščena. Običajno je najbolje izbrati napravo, ki omogoča večstopenjsko prečiščevanje, pri čemer pa je seveda pomembna tudi sama kakovost filtrov. Ko kupujete novo napravo za prečiščevanje vode, zato natančno preverite, na podlagi kakšnega filtrirnega sistema deluje.