Morda nekateri med vami niti ne veste, da obstaja 3D pisalo. Sicer vam je verjetno vsaj malo poznana 3D tehnologija, na primer 3D tiskanje oziroma 3D tiskalniki, pa še to poznate samo površno. Vse skupaj pa se vam vendarle zdi mikavno in skorajda neverjetno. Če se boste pričeli za tovrstno tehnologijo bolj zanimati, se boste slej ko prej zagotovo srečali tudi s 3D pisalom.

3D pisalo deluje podobno kot običajni tiskalnik 3D, in sicer s posebno tehniko. Lahko rečemo, da gre v osnovi za ročno iztiskanje 3D polnila. Medtem ko rišete oziroma ustvarjate, iz pisala stiskate stopljeno plastiko. Ta se v hipu shladi ter strdi. To vam omogoča risanje neomejenih struktur in oblik. Rišete lahko – dobesedno – po zraku.

Kako začeti z uporabo 3D pisal

Če ste 3D pisalo ravnokar kupili, ste torej začetnik pri uporabi najsodobneje zasnovanega pisala.  Za začetnike je praviloma značilno, da 3D pisalo uporabljajo predvsem na papirju. Z njega nato odluščijo svoje ustvarjanje. Že po samo nekaj urah prakse z najmoderneje zasnovanim pisalom lahko ustvarjate zahtevnejše, zapletenejše večdimenzionalne izdelke.

Če 3D pisalo še ni pri vaši roki, vas je najverjetneje zamikalo, da bi ga kupili. Cena za pisalo 3D je v resnici dokaj dostopna. Preverite jo lahko na spletu, a bodite pozorni, saj se lahko od ponudnika do ponudnika razlikuje. Vedeti pa morate, da na trgu obstaja več različnih 3D pisal in da je ne nazadnje tudi od tega odvisno, koliko boste plačali za takšen novodobni izdelek.

Na kaj bodite pozorni pri nakupu 3D pisala

Če boste torej v bližnji prihodnosti kupovali 3D pisalo, bodite pri nakupu pozorni na kar nekaj pomembnejših lastnosti, ki ne nazadnje seveda v veliki meri vplivajo na samo kakovost. Preverite, material, material polnila, napajanje, najvišjo možno temperaturo polnila, ali je podajanje polnila nastavljivo in ne nazadnje, ali je polnilno priloženo.