Siemens Slovenija vam ponuja možnost izobraževanja na njihovi opremi v temu namenjenem vadbenem centru, kjer potekajo različni tečaji, s katerimi lahko izboljšate svoje znanje krmiljenja oziroma PLC programiranja. Na voljo so vam različna Siemensova šolanja za industrijo (SITRAIN), ki so prilagojena različnim stopnjam znanja in izkušenj tečajnikom.

Praktično zasnovani začetni in nadaljevalni tečaji

Tako so na voljo tudi čisto začetni tečaji, za tiste, ki PLC programiranja še ne poznate, a bi se ga želeli naučiti. Prav tako pa tudi različni bolj specifični in nadaljevalni programi, za tiste, ki bi želeli nadgraditi svoje znanje na tem področju. Na njih tečajniki lahko dobijo veliko praktičnega znanja, se seznanijo z opremo in okoljem, v katerem poteka programiranje, vidijo, kako se uporablja različne krmilnike pa tudi diagnostiko itd.

Končno znanje je sicer odvisno od tega, za kakšen tečaj se nekdo odloči, pa tudi od predhodnega znanja. Vsekakor pa so izobraževanja osnovana tako, da tečajniki od njih odnesejo čim več, zato so z njimi zelo zadovoljni. Veliko tistih, ki so se tečajev udeležili kot čisti začetniki, so se kasneje vpisali še na nadaljevalni tečaj.

Programiranje v okolju TIA portal

Siemens Slovenija ima v svojem programu šolanj oziroma izobraževanj, ki jih izvaja skupaj s slovenskim podjetjem VRD Dankon, tudi različne tečaje programiranja v okolju TIA portal. Pri tem se uporablja krmilnik Simatic S7-1500 ali Simatic S7-1200, ki veljata za standardna modela, ki ga pogosto uporabljajo tudi v industriji. Programiranje v okolju TIA portal je namenjeno vsem programerjem, sistemskim integratorjem in projektantom, pa tudi serviserjem in vsem ostalim, ki bi se ga želeli naučiti.

Usposabljanje za samostojno delo na področju PLC programiranja

Na voljo je več različnih programov izobraževanj, ki trajajo več dni in so prilagojeni predhodni ravni znanja tečajnikov. Tako lahko vsak najde primeren tečaj zase. Izobraževanja so zasnovana izrazito praktično, zaradi česar tečajniki dobijo veliko uporabnega znanja, ki ga lahko uporabijo pri svojem delu. Cilj izobraževanj je namreč usposabljanje tečajnikov za samostojno delo oziroma za samostojno obvladovanje PLC programiranja.