Na javnih trgih in drugih podobnih površinah mora biti poskrbljeno tudi za odvodnjavanje odpadne vode. Vendar pa je zelo pomembno, da je v ta namen izbran tak sistem, ki ni moteč za sprehajalce, kolesarje in druge, ki hodijo, se sprehajajo ali se vozijo po omenjeni površini. Zaradi tega je zagotovo najbolje, če je odvodnjavanje urejeno tako, da se tudi estetsko čim bolj zlije s površino, torej mora biti urejeno v isti višini z njo. Prav zaradi tega najboljšo rešitev za takšne površine predstavljajo kanalete z rego, ki lahko poskrbijo za učinkovito odvodnjavanje odpadnih voda na javnih trgih, dvoriščih ipd.

kanalete z rego
https://odvodnjavanje.si/kanalete-z-rego/

Kakšen sistem za odvodnjavanje izbrati?

Nizke pohodne površine zahtevajo poseben premislek pri izbiri sistema za odvodnjavanje. Kanalete z rego so oblikovane tako, da imajo nizko vgradno višino, zato so nemoteče in skorajda neopazno poskrbijo za odlično odvodnjavanje. Z njimi je mogoče poskrbeti za to, da bo distribuiranje meteorne vode potekalo enakomerno in varno, ne glede na to, za kakšno površino gre in kakšne dejavnike je pri vgradnji treba upoštevati.

Velika fleksibilnost in več različnih modelov

Izbirate lahko med različnimi modeli, ki vam omogočajo vso potrebno fleksibilnost pri prilagoditvi sistema točno določeni površini. Na voljo so vam:

  • zaprte kanalete, ki so direktno povezane z odtokom,
  • perforirane kanalete, s katerimi bo distribuiranje odpadne vode potekalo še bolj enakomerno.

Oboje so narejene iz pocinkanega in nerjavečega jekla, ki velja za trpežen material z dolgo življenjsko dobo. Poleg tega pa je obe različici možno tudi spojiti med seboj, kar omogoča še večjo prilagodljivost zahtevam posamezne površine, na kateri je treba urediti odvodnjavanje. Za še večjo funkcionalnost pa lahko izbirate tudi med različnimi dodatki za kanalete z rego, kot so na primer:

  • spojnica, ki poskrbi za še boljše spajanje med posameznimi deli sistema in za to, da ta ostaja na svojem mestu in v ravni liniji,
  • revizijski kos, ki omogoča lažji dostop do sistema in s tem tudi veliko lažje čiščenje,
  • vložek, ki zadrži grobo umazanijo,
  • zaključna stena za varno zapiranje.