Če hočemo, da je izdelek dobro zapakiran ali embalaža odlično zaprta, nam pri tem lahko pomaga tudi lepilni trak. Podjetja se običajno odločijo tudi za njihov potisk ter nanje natisnejo ime podjetja, logotip ali reklamni slogan.

različni lepilni trakovi

Na voljo so različne vrste

Kakšen lepilni trak boste izbrali, je odvisno predvsem od tega, v kakšen namen ga boste uporabljali. Obstaja namreč več tipov. Nekateri so namenjeni za zapiranje embalaže oziroma se uporabljajo pri pakiranju, spet drugi pa se uporabljajo za druge namene. Tak je na primer tisti iz krepa, ki ga uporabljamo za zaščito pohištva in robov pri beljenju in podobno.

Kot že rečeno, so lahko trakovi potiskani ali ne, poleg tega pa med njimi obstajajo tudi druge razlike, kot so na primer v barvi, širini, dolžini in ostalih lastnostih, ki jih lahko tako prilagodite svojim potrebam. Pri izbiri pa je pametno upoštevati tudi vrsto lepila, pri čemer se najbolje obnese solvent lepilo, ki velja za zelo obstojno.

Pakiranje kartonske embalaže in škatel

Če iščete lepilni trak za pakiranje škatel ali kartonske embalaže, imate na voljo takšnega narejenega iz PP ali PVC materiala. Oba se v ta namen odlično obneseta, sta obstojna in trpežna ter omogočata enostavno uporabo. Prav tako pa lahko uporabimo tudi trak, ki je narejen iz natron papirja. Posebnost tega traku je, da se lepilo aktivira šele, ko tega navlažimo.

V zadnjem času pa se veliko podjetij, ki se ukvarja s pakiranjem kartonske ali papirnate embalaže, odloča tudi papirni trak. Slednji namreč omogoča, da lahko papirnato oziroma kartonsko embalažo recikliramo skupaj z njim, ne da bi ga bilo treba odstranjevati. To je vsekakor prednost, poleg tega pa je tak trak tudi bolj ekološki oziroma prijazen do okolja, kar je bolj všeč končnim uporabnikom, ki se jim to zdi vedno bolj pomembno. Zaradi tega uporaba takšnega traku vsekakor narašča, na njem pa je možen tudi potisk.