Izbira najprimernejšega programa za izdelavo spletnih trgovin je včasih zelo težka. Pred končno izbiro preučite svoje stranke in njihove navade. Preučite tudi stanje na trgu, konkurenco in vašo zmožnost za vzdrževanje spletne strani. Odločite se ali boste spletno trgovino lahko sami vzdrževali ali potrebujete zunanje izvajalce.

Prvi korak je določitev obsega spletne trgovine

Najprej morate določiti, koliko obsežna bo spletna trgovine. Torej morate preučiti ali boste imeli spletno trgovino z malo ali veliko produktov. Odločiti se morate tudi kdo bo vzdrževal spletno stran, kdo bo dodajal vsebine in nalagal dokumentacijo na strežnik. Najlažja različica je, da najamete zunanje izvajalce za vzpostavitev in vzdrževanje spletne strani, vi sami pa dodajate vsebino in produkte na spletno stran.

Preprosti ali zahtevnejši program za izdelavo spletnih trgovin?

Programiranje spletne trgovine je lahko popolnoma osnovno, kjer na obstoječo spletno stran dodajate tekstovno in vizualno vsebino. Lahko je tudi bolj zahtevno, kjer v spletno trgovino dodajate posamezne izdelke, dodajate meta opise, URL povezave in podobno. Za vzpostavitev hitro odzivne spletne trgovine je pomembno, da izberete pravi program za izdelavo spletnih trgovin, saj mora biti dodajanje vsebine čim bolj enostavno, spletna stran mora biti hitro odzivna, dizajn mora iti svež in inovativen, vaše stranke pa morajo izdelke najti v čim krajšem času.

Visoka obiskanost spletne strani in redna prodaja

Za visoko obiskanost spletne strani potrebujete hitro odziven in prilagodljiv program za izdelavo spletnih trgovin. Priporočamo vam Magento, saj ta odprtokodna platforma omogoča hitro dodajanje vsebine, hitro odzivnost iskalnika in odlično uporabniško izkušnjo. Vse povezave, opisi in vsebina je lahko preprosto optimizirano, kar pomeni, da si boste zagotovili visoko pozicijo na Googlu, zvišali obiskanost strani in prodajo izdelkov.

Zaupanja vredna platforma

Platforma Magento je odlična tako za manjše spletne trgovine, kot tudi za večje trgovine z velikim številom produktov. Program za izdelavo spletnih trgovin Magento vam omogoča preprosto razširitev spletne trgovine, dodajanje modulov in integracijo vsebin. Omogoča tudi hitro sledenje uporabniških navad, preučevanje načinov višanja prodaje ter nadzor nad samim procesom prodaje.