Ste že določili datum za poroko? Vsekakor bo to eden izmed najlepših dni v vašem življenju. A poroka zahteva veliko organizacije, v današnjem članku pa se bomo osredotočili predvsem na poročno fotografijo. Kakovost poročnih slik zahteva od fotografa ogromno spretnosti, znanja in stila.

V današnjem članku pa si bomo ogledali nekaj nasvetov, ki vam bodo koristili pri izbiri pravega poročnega fotografa. Poročna fotografija zahteva veliko spretnosti, prvi korak naj bo vsekakor ogled fotografovih izdelkov. Poročni fotograf svoje fotografije zelo radpokažeje, skoraj vsi pa imajo tudi lastne spletne strani, na katerih si lahko ogledate njihove izdelke. Lahko ga povprašate tudi, katero nevesto lahko vprašate za priporočilo, saj so menja strank najpomembnejša.

Pozanimajte se tudi o obliki slik, nekateri fotografi vam bodo izdali samo tiskane slike, drugi na spletu, tretji v več formatih, seveda pa je vse odvisno od dogovora. Če ste se odločili za fotografski studio pa je pomembno tudi, kdo bo vašo fotografijo fotografiral, saj v studiih dela več fotografov.

Odločite se lahko tudi za snemanje porok, snemanje vam bo podalo popolnoma novo perspektivo. Če vam proračun dopušča se lahko dogovorite tako za snemanje kot tudi fotografiranje poroke. Večina fotografov vam bo fotografije razvila in jih lično zapakirala v foto knjige in druge formate. Svetujem vam, da se ne odločite za prvega in najcenejšega fotografa, saj se običajno poročite samo enkrat in ti spomini vam bodo ostali za vedno. Poroke se boste radi spominjali še dolgo let, pogled na spomine pa vam bo vedno pričaral nasmeh na obraz. Za snemanje poroke se v večini primerov odloči le malo ljudi, saj je slike veliko lažje pogledati, lahko pa jih razpošljete tudi bližnjim in prijateljem, ki so bili prisotni na poroki. Če vam proračun dopušča vam vsekakor svetujem, da se odločite za obe možnosti.