Glamox je priznan norveški proizvajalec opreme za ogrevanje prostorov, ki slovi po tem, da izdeluje resnično varčne modele z nizkimi stroški porabe, ki so poleg tega tudi zelo elegantno in lepo oblikovani, zato so uporabniki z njimi nadvse zadovoljni. Njihovi kopalniški radiatorji tako veljajo za primer odličnega skandinavskega dizajna, enako pa velja tudi za druge njihove modele. V njihovi ponudbi so namreč električni varčni grelniki za prav vse prostore, na voljo pa je veliko različnih vrst in modelov, med katerimi lahko izbirate.

Kakšen grelnik za kopalnico izbrati?

Kot že rečeno, lahko izbirate med številnimi možnostmi in modeli. Pri tem pa velja razmišljati tudi o estetiki in o tem, kakšen model bi najbolj polepšal izbrani prostor. V primeru, da bi radi poskrbeli za ogrevanje kopalnice, najprej preveriti, kateri modeli so primerni za v ta namen. Kopalniški radiatorji morajo biti namreč zasnovani tako, da čim bolje prenašajo vlago in tudi morebiten stik z vodo. To je pomembno ne le zaradi učinkovitosti njihovega delovanja, ampak tudi zaradi vaše varnosti, ki mora biti pri izbiri seveda vedno na prvem mestu.

Poleg tega pa so pomembne tudi druge lastnosti izbranega modela. Med njimi so recimo zelo pomembne dimenzije. Preden se odločite za določen model, najprej dobro in natančno izmerite prostor, ki ga imate na voljo za montažo grelnika, nato pa poiščite model, ki ima najbolj ustrezne dimenzije. Glamox ima na voljo tudi modele, ki so primerni za zelo majhne prostore, saj so zelo ozki in tanki.

Še ena pomembna lastnost pri izbiri ustreznega modela grelnika pa je vsekakor njegova moč. Od tega je namreč odvisna njihova učinkovitost in to, kako boste z izbranim modelom zadovoljni pri uporabi. Moč mora biti ustrezna kvadraturi, ki jo je treba segreti. Pri tem pa ne pozabite preveriti tudi porabe posameznega modela. Ta naj bo seveda čim nižja. In prav v tem je tudi največja razlika med različnimi blagovnimi znamkami, zato temu pri izbiri res velja posvetiti nekaj več pozornosti.