Virtualna očala ali VR očala, kot jim tudi rečemo, so nekaj posebnega v svetu tehnologije, saj nam omogočajo, da dobimo občutek, kot da smo v virtualni resničnosti oziroma v virtual reality, kot temu rečemo po angleško in od koder tudi izvira kratica VR. To pa je zagotovo nekaj posebnega in nekaj, kar si marsikdo želi doživeti.

 

Fani znanstvene fantastike so gotovo kdaj sanjali, da bi se znašli v virtualni resničnosti, tisti, ki so navdušeni nad serijo Star Trek oziroma Zvezdne steze, se iz nje gotovo spomnijo hologramov oziroma posebnih svetov, ki so bili videti popolnoma realno. Če se je to nekoč zdelo daleč stran od resničnosti in nekaj tako nenavadnega kot na primer leteči avtomobili, pa danes nismo več daleč od tega, saj nam VR očala omogočajo vstop v virtualno resničnost.

 

Za vse ljubitelje računalniških iger so virtualna očala nujna oprema oziroma nekaj, kar si zagotovo želijo imeti. Če je nekoč za takšno nujnost med navdušenci nad računalniškimi igrami veljala igralna palica oziroma joystick, danes to velja za očala, ki vam omogočajo neposreden stik z virtualno resničnostjo.

 

Z njimi lahko poleg igric gledate tudi filme oziroma različne posnetke ter se na ta način še bolj vživite vanje, saj boste bližje in bolj v stiku z dogajanjem. Prav to je tisto, kar cenijo navdušenci nad igrami, ki se igrajo kot first person (FPS) – da tisti, ki igro igra, dobi noro dober občutek, da je del igre, da je vse, kar se dogaja v njej, resnično!

 

Vsi, ki so preizkusili takšna očala, so bili več kot navdušeni, zato le hitro napišite pismo Miklavžu, Božičku ali Dedku Mrazu in si zaželite, da bi jih imeli tudi vi. Vsekakor pa pred izbiro premislite, kakšna očala sploh potrebujete, saj jih proizvajajo različni proizvajalci, ki ponujajo različne modele in možnosti, odvisno od tega, za kaj vse bi jih radi uporabljali.